3 tips om te besparen op de zorgverzekering voor 2017

Het eind van 2016 komt langzaam in zicht en dat betekent dat de nodige feestdagen weer voor de deur staan. Tijd voor familie en vrienden staan dan op de planning. De laatste maanden van het jaar staat ook in het teken om te kiezen of we bij onze huidige verzekeraar blijven of dat we overstappen naar een partij die misschien voordeligere of betere zorgverzekeringen aanbiedt. Om zeker te weten dat u de goede keuze gaat maken is het van essentieel belang dat u op de hoogte bent waar u op kunt besparen voor het volgende jaar. Hierbij geven we u 3 tips om dat te kunnen realiseren.

1.    Zorgwensen bepalen

Om zeker te weten dat u niet teveel gaat betalen in 2017 is het goed om uw zorgwensen alvast op een rij te zetten. De zorgwensen die voor dit jaar golden kunnen straks weer heel anders zijn. De vraag is dan of de huidige zorgverzekeraar nog wel bij u past. Wellicht heeft u wel een andere dekking nodig. Misschien zijn deze bij een andere aanbieder wel veel voordeliger. Daarbij worden er waarschijnlijk ook weer andere premies gehanteerd. Het is dan goed om diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. U heeft binnen een paar minuten dan antwoord op al uw vragen.

2.    Aanvullende verzekering

De vraag of u een aanvullende verzekering nodig heeft komt ieder jaar weer terug. Verwacht u dan het een gezond jaar wordt zonder teveel bezoekers aan de huisarts of het ziekenhuis? Daarbij is het goed om uit te rekenen wat zo’n aanvullende verzekering kost en te bedenken of u daar veel gebruik van gaat maken. Wellicht is het goedkoper als u de extra bezoekers zelf betaalt. Dit soort afwegingen kan u soms tientallen euro’s besparen

3.    Eigen risico

Wanneer u verwacht dat u nauwelijks zorgkosten gaat maken, is het wellicht verstandig om het eigen risico te verhogen. Let wel goed op dat dit alleen voordelig is als u zeker van u zaak bent en weinig tot geen zorg nodig heeft. Door het verhogen van het eigen risico heeft u grote kans dat de zorgverzekeraar korting geef op de zorgpremie. Ideaal toch?