3 Tips om je tuin mooi en betaalbaar in te richten

Het inrichten van je tuin kan soms erg lastig zijn. Je moet namelijk rekening houden met je wensen, je budget en de ruimte die je in je tuin hebt. Wij geven je drie tips die je verder kunnen helpen bij het inrichten van je tuin.

Tip 1: Kies voor de juiste ondergrond in je tuin

De ondergrond van je tuin is erg belangrijk, want dit bepaald de uitstraling van je tuin. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de ondergrond van je tuin? Dan is een donkere ondergrond of grind de beste oplossing. Je kunt ook kiezen voor Beton, baksteen of hout, maar deze hebben wat meer onderhoud nodig. Als je kinderen in huis hebt kun je beter niet kiezen voor grind in je tuin. En ook als je meubels in je tuin wilt plaatsen kun je beter voor een verharde ondergrond gaan.

Tip 2: Creëer een zithoek in je tuin

Met een zithoek kun je optimaal genieten van je tuin. Afhankelijk van de grootte en de indeling van de tuin kun je hier meubels voor gaan aanschaffen. Als basis kun je een tafel met stoelen of een loungeset aanschaffen. Daarnaast kun je dit dan ook verder aankleden met bijvoorbeeld een vuurkorf, buitenverlichting of een zonnescherm afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Tip 3: Zorg voor genoeg groen

Vaak hebben mensen de neiging om hun tuin helemaal strak te maken en er bijna geen groen in te verwerken. Dit is erg zonde want de planten hebben juist een rustgevend effect op je en zijn ook beter voor het milieu. Je kunt het beste voor een mix kiezen van zomer en winterplanten zodat je tuin niet helemaal kaal is in de winter. Daarnaast zien er ook planten die relatief weinig onderhoud nodig hebben, als je dus niet houdt van tuinieren is dit de ideale oplossing. Door diverse planten met elkaar te combineren kun je een heel mooi effect creëren in je tuin en een mooi geheel maken van je tuin.