5 tips om geld te besparen tijdens de verbouwing van je huis

Sta je op het punt om te beginnen aan de nieuw-, aan- of verbouw van je woning? Laat je vooraf adviseren over de haalbaarheid van je plannen voor deze verbouwing. Vaak blijkt dat plannen niet volledig haalbaar zijn, waar men pas tijdens de verbouwing achter komt. In zo’n geval is het vaak al te laat om nog voor een oplossing te zorgen, zonder klussen opnieuw uit te moeten voeren. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je verbouwing zo voordelig mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: maak een helder bouwplan

Om te beginnen is het erg belangrijk dat je een duidelijk bouwplan voor de nieuw-, aan- of verbouw van je woning maakt. Zo kan vooraf getoetst worden of je plannen volledig haalbaar zijn, of dat je beter voor een alternatief kunt kiezen.

Tip 2: voer klussen zelf uit

Ook blijkt het vaak mogelijk te zijn om bepaalde klussen zelf uit te voeren tijdens een nieuw-, aan- of verbouw van je woning. Door klussen zelf uit te voeren kun je flink op de kosten van de verbouwing als geheel besparen. Daarbij is dit ontzettend leuk!

Tip 3: kies voor goedkope materialen

Bij een verbouwing heb je vaak de mogelijkheid om zelf voor te gebruiken materialen te kiezen. Het is niet altijd slim om voor de goedkoopste materialen te kiezen, omdat dit de stabiliteit van constructies kan verminderen. Toch is het raadzaam om verschillende materialen te vergelijken, zodat je voor de goedkoopste optie kunt kiezen.

Tip 4: zorg voor dubbelglas in huis

Door voor dubbelglas te kiezen bespaar je op de energiekosten op een later moment. Dubbelglas is in de aanschaf duurder dan enkelglas, maar levert je op termijn een flink financieel voordeel op.

Tip 5: vraag om advies voor een specialist

Schakel een specialist in om je te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Een specialist kan je daarbij adviseren over de goedkoopste oplossing voor een verbouwing in huis.

Bron: www.elektricienszoetermeer.nl