5 tips om snel en goedkoop te verhuizen

Bij een verhuizing komt er een hoop kijken, na het kopen van je nieuwe woning kun je gaan beginnen met alles gereed te maken voor de verhuizing. Vaak neemt een verhuizing veel tijd en energie in beslag. Wij geven je een aantal tips hoe je snel en goedkoop je verhuizing kan organiseren.

Neem verlof

Als je je verhuizing zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben, is het belangrijk dat je verlof neemt zodat je je alleen op de verhuizing kan focussen. Hierdoor kan je snel te werk gaan en hoef je het werk niet elke keer in kleine stapjes te doen. Als je eenmaal bezig bent en meerdere dingen achter elkaar doet werk je veel efficiënter dan wanneer je dit niet doet.

Maak een checklist

Het maken van een checklist is erg belangrijk tijdens een verhuizing. Zo raak je in alle chaos niet het overzicht kwijt en kun je snel en gestructureerd te werk gaan. Daarnaast zorg je er met behulp van een checklist voor dat je niks vergeet. Een checklist kun je het beste categoriseren op urgentie en afvinken per woonruimte.

Label alle dozen

Door de verhuisdozen te labelen met stickers of kleuren, kun je het jezelf gemakkelijker maken bij het uitpakken. Als je bijvoorbeeld alle dozen voor de woonkamer labelt met een één kleur, weet je dat als je dozen met die kleur ziet ze direct naar de woonkamer moeten. Zo voorkom je dat je begint met het uitpakken van de doos in de verkeerde kamer en dat je deze dan achteraf moet verplaatsen.

Vraag om hulp

Vooral bij het inpakken van je spullen is het erg handig om om hulp te vragen. Vraag bijvoorbeeld aan een vriend, kennis of familielid of ze je een handje kunnen helpen. Met meerdere personen gaat het een stuk sneller en is het ook leuker dan als je dit in je eentje doet.

Schakel een verhuisbedrijf in

Het inschakelen van een verhuisbedrijf kan een hoop zorgen bij je wegnemen. Zij laden de spullen voor je in, vervoeren deze en plaatsen de dozen in je nieuwe woning. Hierdoor hoef je zelf niet na te denken over het vervoer en hoef je niet met dozen te sjouwen. De kosten voor een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van hoeveel van het werk je wilt uitbesteden. Zij kunnen bijvoorbeeld ook helpen met het inpakken en het demonteren van de meubels