Bespaar eenvoudig door SIM only abonnementen te vergelijken

Wanneer je een mobiele telefoon gaat kopen zal je altijd voor de keuze komen te staan om een telefoon abonnement af te sluiten of een losse telefoon te kopen in combinatie met een sim only abonnement. Bij deze keuze willen wij altijd een sim only abonnement aanbevelen, dit zal op termijn namelijk goedkoper zijn t.o.v. een telefoon abonnement. Hieronder zullen we hier dieper op ingaan en middels een berekening laten zien waarom je het beste een sim only abonnement kunt afsluiten i.c.m. een los toestel.

Prijsverschil en besparing

Het verschil in maandelijkse kosten tussen een sim only abonnement en een telefoon abonnement is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de bundel die je wilt hebben. Toch kun je met een sim only al snel 15 tot 25 euro per maand besparen op kosten voor mobiele telefonie. Waar je al een sim only met een bundel van bijv. onbeperkt bellen en SMS’en en 2GB mobiel internet voor 20 euro per maand kost een zelfde bundel met een telefoon erbij al snel 45 euro per maand. Op een tweejarig contract is dat dus 600 euro meer. Wanneer je een losse telefoon koopt zal je goedkoper uit zijn, zeker wanneer je een tweedehands toestel koopt. Deze tweedehands toestellen functioneren vaak gewoon nog prima, de levensduur van telefoons is namelijk flink toegenomen de afgelopen jaren.

Financiële situatie

Natuurlijk is het wel afhankelijk van je financiële situatie, aangezien je bij de aankoop van een losse telefoon wel in één keer een groot bedrag moet betalen voor de telefoon. Bij een telefoon abonnement kunnen de kosten natuurlijk gespreid worden over een periode van één of twee jaar. Wanneer je de optie hebt om in één keer een groot bedrag te betalen voor een losse telefoon, zal dit op termijn zeker voordeliger zijn!