Bespaar door gratis juridisch advies aan te vragen

Steeds vaker bieden advocaten hun diensten pro deo aan, wat betekent dat consumenten niet hoeven te betalen voor de diensten van een advocaat. Deze term, ‘pro deo’, komt van oorsprong uit het Latijn. In deze taal betekent dit ‘voor God’, wat verklaart waarom er geen vergoeding wordt gevraagd voor de aangeboden diensten. Vaak is enkel het juridisch advies van een pro deo advocaat gratis, waarna een consument dient te betalen voor de rechtshulp in een rechtszaak of een bemiddeling tussen verschillende partijen. Door te kiezen voor een pro deo advocaat kunt u veel geld besparen. Wij spraken met een pro deo advocaat uit Den Haag over de diensten die hij aan consumenten aanbiedt.

Waarom voor een pro deo advocaat kiezen?

 De diensten van een pro deo advocaat kunnen om verschillende redenen interessant zijn. Vaak twijfelen mensen of het zinvol is om een rechtszaak aan te spannen. Een rechtszaak wordt immers lang niet altijd gewonnen, waardoor u nog veel meer geld kwijt bent dan u wellicht al was door een conflict. Met het advies van een pro deo advocaat weet u wat uw kansen zijn, zonder dat u hiervoor hoeft te betalen. Mochten uw kansen in een rechtszaak beperkt zijn, dan kan u dit eveneens veel geld besparen. Als u een rechtszaak verliest draait u immers zelf voor de gemaakte kosten op.

Direct hulp van een pro deo advocaat

Wanneer u de hulp van een pro deo advocaat wenst, kunt u hier een afspraak voor maken bij een van de vele advocatenkantoren of rechtshulpsteunpunten. Vrijwel iedere grote stad heeft van deze steunpunten, waar (toekomstig) advocaten hun diensten pro deo aanbieden tussen bepaalde tijden. Vaak worden deze steunpunten gefinancierd door de overheid, om het ook voor mensen met een kleiner budget mogelijk te maken om juridisch advies te krijgen.