Bespaar tijd en geld met creatine

Doordat er steeds meer nadruk komt te liggen op gezond leven en beweging gaan steeds meer mensen naar de sportschool. Echter kost de sportschool zowel tijd als geld en dat zijn schaarse middelen. Gelukkig zijn er middelen zoals creatine die ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt en meer geld overhoudt.

Wat is het?

Creatine is een belangrijk middel bij de voorziening van energie naar de zenuwen en de spieren van de mens. Aminozuren zoals arginine, methionine en glycine vormen de basis ervan. Het is een stof die mensen van nature al aanmaken, maar een extra dosis zorgt voor een verhoging van het energieniveau waardoor er beter gepresteerd kan worden. Vandaar dat veel sporters het middel gebruiken om beter en langer te kunnen presteren.

Waar komt het vandaan?

Zoals gezegd maakt de mens het natuurlijk in. Dit gebeurt in de nieren, de alvleesklier en de lever van de mens. De een maakt minder aan dan de ander. Gemiddeld krijgen we ongeveer 1 gram per dag binnen door het voedsel dat we eten. Het zit in melk, haring, rundvlees, zalm, varkensvlees en kabeljauw.

Abonnementskosten sportschool

Het is dus iets dat je nodig hebt, en een normale natuurlijke dosis is in principe genoeg. Maar dit zorgt er wel voor dat je minder energie hebt en minder goed kan presteren tijdens het sporten. Je moet hierdoor vaker naar de sportschool en dat betekent dat je meer geld kwijt bent aan je sportschoolabonnement.

Voedselkosten

Je kan er dan voor kiezen om meer voedingsmiddelen zoals varkensvlees, melk, haring en rundvlees te gaan eten. Echter zijn dit dure voedingsmiddelen en kost het reizen naar het verkooppunt hiervan ook weer geld. Bij het gebruik van creatine is dat allemaal niet nodig en kan je veel beter presteren. Het mooiste van alles is dat je aan het einde van de rit én beter kunt sporten én meer geld bespaart. WIN-WIN!