Besparen op de ontwikkeling van uw webshop?

Wanneer u een eigen webshop gaat oprichten is het belangrijk aan een aantal dingen te denken. Belangrijk is dat uw webshop op een goede server wordt gehost en hierbij gebruik maakt van het juiste systeem. Om te bepalen wat voor u het meest eenvoudig, voordelig en functioneel is zal gekeken moeten worden naar de volgende punten.

Hosting

Zonder hosting zal je webshop niet zichtbaar worden op het internet. Het is verstandig de hosting van je domein(en) vanaf het begin goed te regelen. Pakketten als Magento vragen veel rekenkracht en goede hosting is van belang om de website snel te kunnen laden. Ook het SSL certificaat is tegenwoordig van groot belang. Dit certificaat zorgt voor een veilige verbinding bij het betalen en is benodigd voor verschillende keurmerken.

Systeem

Er zijn vandaag de dag verschillende content management systemen op de markt. De meest populaire systemen zijn allen open source. Dit houdt in dat iedereen de code kan inzien en dat er zodoende gemakkelijk aanpassingen aan de eigen webshop kunnen worden gemaakt. Hierbij worden er verschillende handige extensies ontwikkeld voor weinig geld. Het meest gebruikte systeem in Nederland is zonder twijfel Magento. Ontwikkeling van een Magento webshop biedt vele voordelen en wordt steeds goedkoper!

Onderhoud

Wanneer uw (Magento) webshop uiteindelijk is ontwikkeld en u de verkopen ziet stijgen zal er onderhoud verricht moeten worden. Updates moeten worden uitgevoerd en misschien wordt uw aanbod zelfs wel uitgebreid. Voordeel van een dergelijk systeem is dat u deze dingen gemakkelijk zelf kunt doen. Tevens is het eenvoudig om door te groeien daar waar u gebruik maakt van een systeem waarover veel mensen kennis hebben. U kunt er in een later stadium altijd nog voor kiezen nieuwe extensies en functies in de website te laten integreren en bent hiervoor niet gebonden aan een vaste partij.