Besparen op vaste lasten

We zijn continue bezig met sparen maar geven onbewust dagelijks onnodig veel geld uit. Dit gaat natuurlijk tegen onze principes in. Zo kunnen we op verschillende vaste lasten een hoop besparen. Dit hoeft namelijk helemaal niet lastig te zijn.

Energie

Naast het vergelijken van energie leveranciers kunnen dagelijkse gewoontes hard aangepakt worden. Maak bijvoorbeeld gebruik van spaar lampen of controleer s ’avonds dubbel of alle lichten uit staan. Schaf duurzame producten aan en was je kleding bijvoorbeeld op lagere temperatuur. Kleine aanpassingen als deze kunnen grote verschillen maken.

Internet, bellen en TV

We schaffen vaak een goedkopere (telefoon) abonnement aan. Dit blijkt later toch minder goed uit te komen. We verbruiken namelijk meer dan we hebben en zitten hierdoor aan het einde van de maand met toren hoge kosten. Erg zonde natuurlijk. Door gebruik te maken van providers met maandelijkse wijziging opties zit je iedere maand goed. Daarnaast is een dagelijkse controle om de stand van zaken te bekijken een overige optie. Hierdoor weet je ver van te voren of je goed zit.

Algemene verzekering

We zijn vaak zonder dat we het weten dubbel verzekert. Dit komt onder andere doordat we niet de kleine lettertjes lezen. Zo bied een woonverzekering tegenwoordig ook andere diensten. Denk hierbij aan een inbegrepen brand- en/of inboedelverzekering. Bij het afsluiten van een woonverzekering is het dus wel zo handig om na te gaan waar je precies voor verzekerd word. We willen natuurlijk niet dubbel betalen.

Huur

Helaas geeft een gemiddelde student een hoop geld uit aan huisvesting. Zo moeten de boodschappen nog gedaan worden en loop het lijstje nog te kopen schoolboeken aardig op. Best lastig natuurlijk. Om deze reden gaan steeds meer studenten een lening aan. Dit kan in de toekomst voor nare gevolgen zorgen. Doordat we niet in de schulden willen zitten is het langere in huis wonen lang niet zo slecht. Daarnaast is het vinden van een goedkopere kamer en/of meerdere huisgenootjes een stuk voordeliger.