Geef niet teveel uit voor een Jacuzzi

Jacuzzi baden worden steeds populairder. Terwijl ze vroeger maar voor een selecte groep betaalbaar waren, zijn ze nu een stuk toegankelijker voor een breder publiek. Het aanbod is uitgebreid met veel verschillende modellen in uiteenlopende prijscategorieën. Je kunt dus ook voor een gunstiger bedrag genieten van een heerlijk warm, bruisend bad.

Jacuzzi’s zijn luxe producten en dat zie je vaak ook aan de prijs. Toch zijn er ook veel relatief gunstige modellen verkrijgbaar. Om deze goedkope Jacuzzi’s te vinden, kun je het best het internet raadplegen. Er bestaan webshops die hun Jacuzzi’s online aanbieden. Dit is niet alleen makkelijk, maar levert ook een snel en compleet overzicht op van het aanbod. Hierdoor vind je snel een bad dat in je budget past. Maar er zijn meerdere manieren om kosten te besparen met je Jacuzzi. Die zetten we hieronder voor je uiteen.

Garantie

Een Jacuzzi kan ook na aanschaf voor veel onvoorziene kosten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan reparaties. Om de kosten hiervan te minimaliseren, kun je het best kiezen voor een aanbieder met een uitgebreide garantie. Let ook op de kleine lettertjes, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo maken sommige aanbieders gebruik van degressieve garanties, waarbij er elk jaar bijvoorbeeld tien procent van de uitbetaalde garantie wordt afgetrokken. Hierdoor betaal je na verloop van tijd een groot deel uit eigen zak.

Energieverbruik

Je kunt ook een hoop kosten besparen door te kiezen voor een Jacuzzi met een laag energieverbruik. De verschillen lijken mee te vallen, maar elke euro die je per dag bespaart, zorgt voor een jaarlijkse besparing van 365 euro. Na vijf jaar ligt dit bedrag al op 1825 euro. Het loont om te kiezen voor een bad met een energieverbruiksgarantie. Je weet dan zeker waar je aan toe bent.

Wateronderhoud

Ook de kosten van het wateronderhoud kunnen per Jacuzzi verschillen. Laat je hierover goed informeren. Want de kosten voor onderhoudsmiddelen kunnen per aanbieder flink verschillen. Zo hebben sommige baden wel vijf filters, die 80 euro per stuk kosten. Het onderhoud is dan een stuk duurder dan wanneer je Jacuzzi, maar twee filters heeft van 50 euro per stuk.