Geld besparen bij het inschakelen van een spoedslotenmaker

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij de hulp van een spoedslotenmaker wenselijk is. Het meest voor de hand liggende voorbeeld van zo’n situatie is een buitensluiting, waarbij het niet langer mogelijk is om zelf je woning binnen te komen. Een spoedslotenmaker komt niet alleen tijdens kantoortijden, maar ook op de late avond en in de weekenden bij je langs om hulp te bieden. Een van de nadelen van een spoedslotenmaker is echter dat de kosten voor het inschakelen van de hulp hiervan behoorlijk hoog zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen tijdens het inschakelen van een spoedslotenmaker.

Spoedslotenmaker tijdens kantoortijden niet inschakelen

Het is raadzaam om de hulp van een spoedslotenmaker alleen in te schakelen op de momenten dat je dit echt nodig hebt. Indien mogelijk kun je een reguliere slotenmaker inschakelen. Tijdens kantoortijden moet je dan vaak iets langer wachten, maar ben je wel een stuk voordeliger uit. In de avonden kun je verschillende spoedslotenmakers voor een offerte benaderen. Zo kun je de goedkoopste slotenmaker vinden bij jou in de buurt!

Tip: dien een declaratie in bij het herstel van inbraakschade aan je woning! Vaak worden de kosten voor het inschakelen van een spoedslotenmaker voor het herstel van inbraakschade volledig vergoed.

Sloten zelf openen bij een buitensluiting

In het geval van een buitensluiting is het sterk af te raden om het slot zelf te openen. Het komt geregeld voor dat het slot ernstig beschadigd raakt doordat mensen het slot zelf proberen open te maken. Als gevolg hiervan kunnen de kleine onderdelen binnen het slot beschadigd raken, waardoor deze in het ergste geval vervangen moet worden. Het vervangen van een slot zal je alsnog door een slotenmaker uit moeten laten voeren. Dit brengt hoge kosten met zich mee.