Gemeente Tilburg trekt miljoen euro uit voor subsidie op isolatie koopwoningen

TilburgTilburgse huizenbezitters met een koopwoning van maximaal € 350.000,- (WOZ-waarde) kunnen een subsidie aanvragen voor de isolatie van hun huis. De gemeente Tilburg stelt hier een miljoen euro voor beschikbaar, waarmee ze hopen minimaal 2000 woningen van isolatie te voorzien.

Subsidie

De subsidie geldt voor vloerisolatie, gevelisolatie (voorzetwanden of spouwmuurisolatie), HR++ glas (geen kozijnen) en dakisolatie. De subsidie wordt niet verstrekt voor zonnepanelen of warmtepompen. De hoogte van de subsidie is per woning afhankelijk van de maatregelen die genomen worden.

Bij het uitvoeren van één maatregel wordt een subsidie van 20% toegepast, met een maximum van € 425,- per woning. Bij twee maatregelen is dat 17,5% met een maximum van € 750,- en bij drie maatregelen 15% met een maximum van € 1000,- per woning.

Wie in aanmerking wil komen voor een subsidie doet er goed aan snel te handelen, want er geldt een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ methode. Het indienen van een aanvraag verloopt via de gemeentelijke website.

Een isolatiebedrijf zoeken

Isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer, bouwbedrijf, klusbedrijf of dakdekker. Het is belangrijk dat u een vakbekwaam bedrijf kiest. Laat minimaal twee bedrijven langskomen om vrijblijvend een offerte voor u op te stellen.