Hoe bespaar ik geld in en rondom het huis?

Terwijl we druk bezig zijn met het plannen van onze vakantie lopen de kosten van onze vaste lasten gerust door. We geven onnodig veel geld uit en houden hierdoor aan het eind van de maand weinig over. Best zonde vind je niet?. Omdat je je uitgaven veel slimmer en gemakkelijker kunt uitbesteden bespreken we kort handige bespaartips.

Huishoudboekje

Het mag dan kinderachtig klinken maar het bij houden van een huishoudboekje kan wonderen doen. Door je in- en uitgave netjes onder elkaar te plaatsen ben je bewust van het bedrag dat je bijna dagelijks uitgeeft. Zo kun je aan de hand van deze gegevens samen met je partner, huisgenootje of familielid een vaste bedrag vast stellen. Dit noemen we het huishoudgeld. Met behulp van het huishoudgeld blijf je binnen het budget en kom je niet met onnodige spullen thuis.
Doordat we resultaat gericht te werk willen gaan schaffen we het dagelijks gebruik van onze bankpas af. Neem wekelijks het vaste geldbedrag op en overleef met dat wat je op zak hebt. Wees dus lekker creatief bij het halen van de boodschappen.

Gas, water en licht

We hebben natuurlijk allemaal te maken met vaste lasten. Gelukkig kunnen we ook hier op besparen. Maak bijvoorbeeld gebruik van spaarlampen of plaats een zandloper naast je douche. Bekijk de voordelen en prijzen pakketten van andere energie aanbieders of vraag rond bij vrienden en/of familieleden. Kleine veranderingen kunnen namelijk grote verschillen maken.

Investeer in de juiste producten

Als we denken aan sparen denken we aan voordelen. We pakken dan ook snel in de winkel de goedkoopste producten. Helaas gaan deze producten op lange termijn niet mee. Het investeren in duurdere producten kunnen in sommige gevallen dus veel beter uitpakken. Denk hierbij aan (huishoudelijke)apparatuur of kleding.