Hoe kun je besparen op tuinmeubilair?

Een mooie tuin is belangrijker dan ooit. We maken steeds vaker gebruik van de tuin en stellen dus ook hogere eisen aan de inrichting ervan. En dat hoeft niet veel te kosten. Er zijn namelijk manieren om op je tuinmeubilair te besparen. Lees in dit artikel hoe.

Om op tuinmeubels te besparen, kun je ze maar beter niet in het hoogseizoen kopen. De producten zijn dan vaak erg prijzig. Je kunt beter in de uitverkoop kopen. Deze begint als het zomerseizoen voorbij is, zo rond eind augustus. De meeste consumenten zijn dan niet meer bereid om de volle pond te betalen voor tuinmeubelen, aangezien ze minder gebruikt gaan worden. De winkeliers willen niet met onverkochte waar blijven zitten en zullen de prijzen dus moeten verlagen. Gedurende de uitverkoop kunnen de prijzen van tuinmeubelen met meerdere tientallen procenten dalen. De uitverkoop wordt door de meeste winkeliers grootschalig geadverteerd, dus hou de reclame in de gaten deze periode.

Tips voor tijdens de uitverkoop

Tijdens de uitverkoop komen de herfst en de winter steeds dichterbij. Niet alle tuinmeubelen zijn even goed bestand tegen deze seizoenen. Je kunt er daarom ook maar beter goede beschermhoezen bij kopen. Heb je voldoende opslagruimte? Dan geniet het de voorkeur om je tuinmeubelen binnen te bewaren. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe aankopen er ook lang als nieuw blijven uitzien. Bedenk ook dat niet alles in de uitverkoop is. Laat je dus niet verleiden tot het kopen van tuinmeubelen die niet in de uitverkoop zijn. Om de drukte tijdens de uitverkoop te ontlopen, kun je ook voordelig tuinmeubelen online kopen.

Overige tips

Naast de uitverkoop zijn er meerdere manieren om goedkope tuinmeubelen op de kop te tikken. Bijvoorbeeld door ze tweedehands te kopen. Op sites als marktplaats.nl vind je een enorm aanbod goedkope meubelen. Je kunt er ook voor kiezen om je meubelen zelf te maken van pallets. Palletmeubels zijn enorm populair en eenvoudig zelf te maken met behulp van online bouwtekeningen.