Waar moet je op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

In Nederland zijn er veel verplichte verzekeringen. Daarnaast zijn er ook diverse verzekeringen waarvan wordt aangeraden om deze af te sluiten. Één daarvan is een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering sluit je voornamelijk af zodat de nabestaanden niet met jouw schulden komen te zitten of diep in de buidel moeten tasten om een waardige uitvaart te kunnen financieren. Waar je op moet letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, lees je in dit artikel!

Natura uitvaartverzekering

Wanneer je de nabestaanden zo min mogelijk wilt belasten met het regelen van de uitvaart, kun je het beste kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Bij deze verzekering zal de verzekeringsmaatschappij enkel direct uitbetalen aan de uitvaartverzorger. De nabestaanden kiezen eventueel een kist, bloemen, grafsteen, etc. uit en de rekening zal door de verzekeringsmaatschappij direct worden betaald aan de uitvaartverzorger zonder dat de nabestaande ertussen zitten. Enkel kosten die worden gemaakt met betrekking tot de uitvaart zullen worden vergoed.

Kapitaal verzekering

Wanneer je wat meer ruimte wilt geven aan de nabestaanden, kan er worden gekozen voor een kapitaal verzekering. De persoon in kwestie heeft door de jaren heen een kapitaal opgebouwd waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. De nabestaanden moeten bij deze optie meer regelen, maar er is wel meer vrijheid om alles naar wens uit te zoeken. Vaak bestaat er tevens de optie om tussentijds de verzekering af te kopen of pauze te zetten.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Er zijn momenteel meerdere maatschappijen waar je een uitvaartverzekering kan afsluiten, het is dus goed om de uitvaartverzekeringen te vergelijken om tot de beste optie te komen. Wanneer je de verschillende maatschappijen met elkaar gaat vergelijken, dien je aandacht te besteden aan de premie, het verzekerde bedrag en de looptijd van de verzekering.