Overhemd met dubbele manchet

Een overhemd met een dubbele manchet heeft een lange mouw die wordt teruggeslagen waardoor er een dubbele mouw laag ontstaat. Dit wordt gezien als meer traditioneel, klassiek en formeel. Daarom is deze dubbele manchet vooral geschikt voor formele en avondaangelegenheden. Deze dubbele manchet steekt ongeveer twee centimeter onder de mouwen van je jasje uit, waarbij het zorgt voor een luxe uitstraling in je outfit. De dubbelgevouwen mouwen worden bij elkaar gehouden door manchetknopen.

Dubbele manchetten met prachtige manchetknopen

Manchetknopen kunnen worden omschreven als een luxe versie van de normale knopen die aan het uiteinde van de mouw van een overhemd bevestigd zitten. De omgeslagen mouwen worden dus bij elkaar gehouden door de manchetknopen. De manchet  moet eerst dubbel geslagen worden en dan kunnen de knopen door de knoopsgaten geduwd worden. Manchet knopen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten, gemaakt van verschillende materialen en zelfs diverse vormen. Door al deze verschillende uitvoeringen, biedt het kans om jezelf te onderscheiden. Het geeft je outfit net een extra touch. Een leuke tip: laat de kleur van je overhemd terugkomen in je manchetknopen.
Het aantrekken van een overhemd met dubbele manchetten en de bijbehorende prachtige manchetknopen draagt bij aan een chique uitstraling, voornamelijk zeker geschikt voor formele gelegenheden.

Tips voor de juiste manchet

  • De manchet dient op de knik van pols en hand te vallen.
  • Als je een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.
  • Er zijn diverse meetinstructies. Hierbij let je op de boord, borst, middel, mouwlengte en de lengte van het overhemd. Zo zorg je er voortaan voor dat je de perfecte mouwlengte, pasvorm en maat hebt.

Draag het perfecte overhemd met dubbele manchetten en maak het compleet met een paar luxueuze manchetknopen.