Prijsverschillen in diensten van slotenmakers

In de afgelopen jaren zijn steeds meer vakmensen op straat komen te staan. Door de financiële recessie van enkele jaren terug, zijn veel organisaties opnieuw ingericht. Functies zijn hierbij samengevoegd of overbodig geworden, waardoor mensen hun banen verloren. Als gevolg hiervan zijn veel mensen voor zichzelf begonnen! Hierbij hebben veel werklozen voor een beroep als loodgieter of slotenmaker gekozen, omdat je hier geen opleiding voor nodig hebt. Enerzijds word je hierdoor sneller geholpen, anderzijds is ook het aantal malafide slotenmakerbedrijven toegenomen. Dit verklaar de prijsverschillen in diensten van een slotenmaker. Bij de ene slotenmaker ben je soms al snel een paar tientjes goedkoper uit, dan bij een andere slotenmaker.

Diensten van een slotenmaker

Een slotenmaker kan je bij het uitvoeren van verschillende klussen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van nieuwe sloten op ramen en deuren, het maken van een risicoanalyse van je woning, het installeren van een alarmsysteem, enzovoorts. Het is sterk aan te raden om dergelijke klussen door een slotenmaker uit te laten voeren, om de kans op complicaties te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan beschadigde kozijnen, alarminstallaties die niet goed blijken te werken, enzovoorts.

Tip: wist je dat je na een inbraak een vergoeding kunt krijgen voor het inschakelen van een slotenmaker? Een verzekeraar vergoedt in dit geval vaak de kosten voor het herstel van de inbraakschade aan je woning.

Verschillende slotenmakers vergelijken

Om de goedkoopste slotenmaker bij jou in de buurt te vinden is het raadzaam om verschillende slotenmakers met elkaar te vergelijken. Vraag bijvoorbeeld bij meerdere slotenmakers een offerte aan of bel ze persoonlijk op voor meer informatie. In sommige gevallen kun je op de website van een slotenmaker meer informatie vinden over de tarieven die een slotenmaker in rekening brengt voor bepaalde diensten. Het is overigens niet per definitie het slimst om voor de goedkoopste slotenmaker te kiezen.