Tips om te besparen op je telefoonkosten

In tijden dat we het financieel wat zwaarder hebben, kijken we naar manier om te besparen op de (vaste) kosten. Een gedeelte van deze kosten gaat bij veel consumenten naar de mobiele telefoon. Zo wordt er gemiddeld al snel 30 tot 40 euro per maand betaald voor ons mobieltje. Dit is niet nodig, een telefoonabonnement kan namelijk veel goedkoper. Hoe je dit kan doen, lees je in dit artikel!

Tweedehands telefoon

Het meerendeel van de consumenten sluit elke 2 jaar een abonnement af, wat gepaard gaat met een nieuwe telefoon. De oude telefoon verdwijnt in een la en wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer naar omgekeken. Dit terwijl de oude telefoon nog prima functioneert. Om geld te besparen kan je op zoek gaan naar dergelijke telefoons. Deze kan je vinden via tweedehands sites zoals Marktplaats.

Prepaid

Wanneer je eenmaal in het bezit bent van een telefoon, heb je een simkaart nodig. Wanneer je geen grootverbruiker bent, is het wellicht interessant om een prepaid kaart aan te schaffen. Je betaalt dan namelijk alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt. En doordat je niet meer kan verbruiken dan je tegoed op de kaart, heb je nooit last van hoge rekeningen achteraf.

Sim only

Wanneer je reeds in het bezit bent van een mobieltje en je gebruikte deze wel relatief veel, dan is het wellicht interessanter om een sim only abonnement af te sluiten. De kosten per minuut of MB liggen hier namelijk lager dan bij prepaid. Hetgeen wat je niet gebruikt van je bundel gaat verloren. Het nadeel van een sim only abonnement is dat je het risico loopt op een hoge rekening. Zeker wanneer je buiten je bundel gaat internetten, is de kans aanwezig dat de kosten flink oplopen. Houd daarom altijd je bundel in de gaten.