Tips voor het verhuizen

Heb je een nieuwe woning gekocht of gehuurd en heb je eindelijk de sleutel? Dan komt nu het moment: je mag gaan verhuizen! Straks ga je van je nieuwe huis echt jouw plek maken, maar voordat dat dat echt kan, moeten je spullen naar de woning. Verhuizen is wel iets waar je de tijd voor moet nemen: het daadwerkelijk verhuizen kost je een dag, maar de voorbereiding en het uitpakken kunnen weken in beslag nemen. Verhuizen is iets wat niet heel makkelijk is: je moet met veel dingen rekening houden. Wij van verhuisdozenstore hebben daarom vier tips opgesteld waar je op moet letten tijdens het verhuizen. Op deze manier ga je niets vergeten en verloopt het verhuizen vlekkeloos.

 1. Papieren opbergen
  Doe alle papieren die je niet kwijt raken in mappen of in één map (afhankelijk van de hoeveelheid papieren). Bewaar ze op een goede plek of neem ze desnoods eerder mee. Zet ze dan een paar dagen voor de verhuizing alvast in je nieuwe huis.
 1. Vooraf schoonmaken
  Voordat je alle spullen in je nieuwe huis neerzet, is het verstandig om je hele huis schoon te maken. Doordat er niemand woont, kan er veel stof komen. Zodra je verhuisd bent, kan je op veel plekken niet meer schoonmaken, omdat het huis al gelijk volgebouwd is. Neem dus vooraf al vuilniszakken, sponsen, veger, blik en een bezem mee naar je huis. Als er wat fout gaat bij de verhuizing, kan je dat ook gelijk opruimen.
 2. Meld de verhuizing
  Iedereen moet natuurlijk wel op de hoogte zijn van de verhuizing: vrienden en familie vertel je het vaak wel, maar er zijn veel dingen die door mensen vergeten worden. Vergeet je adres bijvoorbeeld ook niet door te geven aan sportverenigingen, de tandarts en de huisarts. Ook het televisieabonnement en het energieabonnement moeten omgezet worden naar je nieuwe adres.
 1. Schrijf op de verhuisdozen
  Verhuizen is heel chaotisch en daardoor kan alles door elkaar gaan. Als je op de verhuisdozen schrijft wat er in zit, kan je niets kwijtraken tijdens het verhuizen. Ook is de kans kleiner dat er dingen stuk gaan als je er opzet wat het is.