Verhuizen? Enkele bespaartips

We verhuizen zo’n 7 keer in ons leven. En iedere verhuizing kost tijd, energie en uiteraard geld. Verhuizen kan makkelijker door alles uit te besteden. Maar helaas wordt het dan ook een dure grap. Velen van ons kiezen er daarom voor zelf te verhuizen. Gelukkig kan er zo aardig wat geld worden bespaard. Hierbij enkele verhuistips die het verhuizen (en het bewonen erna) wat goedkoper maken.

Busje huren

Spullen moeten vervoerd worden. En hoe groter het vervoer, hoe minder je hoeft te rijden. Huur een busje. Een busje met 6m3 inhoud bijvoorbeeld. Deze mag je gewoon met je reguliere rijbewijs huren en in rijden. Een busje huren kan bij veel bedrijven. Denk aan Bo-rent of Europcar. Maar let vooral even op de prijs van het huren, de verzekering en het aantal vrije kilometers. Vaak hanteren verhuurders een X aantal kilometers dat je ‘vrij’ kunt rijden en daarna betaal je per kilometer. Standaard is dit 100 kilometer, daarboven betaal je bijvoorbeeld 19 cent per kilometer. Kilometervrij huren kan ook. Bij het Amsterdamse Busterrent bijvoorbeeld. Ga bij het huren van een busje uit van zo’n 75 euro per dag.

Verhuisdozen

Natuurlijk ga je spullen inpakken. Dit maakt het sjouwen niet alleen veel makkelijk, het voorkomt ook schade. Bovendien zijn verhuisdozen stapelbaar wat het vervoer weer makkelijker maakt. Verhuisdozen zijn dus belangrijk. Die dozen zijn breed verkrijgbaar. Iedere bouwmarkt verkoopt ze, maar ook winkels als Ikea hebben verhuisdozen in het assortiment. Maar wist je dat je verhuizen ook kunt huren? Het gaat dan om plastic verhuisboxen. Deze staan steviger dan hun kartonnen tegenhangers en stabieler, dus beter te stapelen. Een bedrijf als Beeboxx verhuurt deze plastic verhuisdozen. Je huurt 30 dozen voor 2 weken voor 65 euro.

Internet, TV & telefonie

Je kunt je oude internetpakket meeverhuizen maar je zult alles toch opnieuw moeten aansluiten. Waarschijnlijk is opnieuw aanvragen goedkoper. Je profiteert dan van actietarieven en promoties van providers die je als vaste klant (helaas) niet meepakt. Vergelijk op pakketkiezer.nl alle pakketten van alle providers om direct te besparen. Let op levertijden, deze zijn vaak 3-4 weken. Ga je voor de goedkoopste pakketten? Dan kom je uit bij DSL-providers als Tele2 en Vodafone. Zo heb je al een pakket voor internet, tv & bellen voor 300 euro per jaar. Dit is waarschijnlijk goedkoper dan je nu uit bent.

Sjouwers

Om in een dag klaar te zijn met verhuizen heb je sjouwers nodig. Vooral voor grotere stukken is hup nodig. Schakel vrienden en familie in. Lukt dat niet? Schakel dan externe hulp in. Er zijn bedrijven als De Sjouwers die je kunt regelen om een dagje mee te helpen. Dus ook als je eigen vervoer hebt geregeld.
Verhuizen blijft een stressvolle aangelegenheid, zet je daar maar overheen. En er sneuvelt altijd wel iets. Plan van te voren goed in wat er moet gebeuren en neem je tijd voor de verhuisdag zelf. Maar hopelijk kan je met bovenstaande tips nog wat besparen.