Voordelig je huis laten beveiligen tegen inbraak

In de afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om je woning te beveiligen tegen inbrekers. Inbrekers gebruiken vaker en meer geweld om een woning binnen te dringen! Ook proberen inbrekers er alles aan te doen om bewoners ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Reden genoeg om inbrekers zo goed mogelijk buiten je woning te houden. In dit artikel geven we je een aan tips die je hierbij kunnen helpen. Een woning laten beveiligen tegen inbraak kun je het beste aan een slotenmaker overlaten.

Tip 1: maak gebruik van dummycamera’s in huis

Een van de mogelijkheden die je hebt om je woning voordelig te beveiligen tegen inbrekers, is het gebruik van dummycamera’s. Deze dummycamera’s werken, zoals de betiteling ervan al doet vermoeden, niet echt. Wel kunnen dummycamera’s inbrekers afschrikken. Zij zien op een afstandje niet dat het om een dummycamera gaat en willen natuurlijk niet gefilmd worden tijdens een inbraak in je woning.

Tip 2: hang magneetcontacten op

Naast een dummycamera zijn er verschillende andere mogelijkheden om je woning voordelig te beveiligen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een alarmsysteem in huis! Op een alarmsysteem kun je verschillende beveiligingscomponenten aansluiten. Magneetcontacten zijn hier een goed voorbeeld van. De magneetcontacten worden op de deur en deurpost bevestigd. Op het moment dat het contact tussen de magneten verbroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden.

Tip 3: vraag om advies van een slotenmaker

Een slotenmaker kan je van advies voorzien als je de beveiliging van je woning wilt verbeteren. In iedere grote stad zijn slotenmakers actief, die vaak een ruime ervaring hebben in het beveiligen van woningen. Met deze ervaring kunnen slotenmakers beveiligingsrisico’s binnen je woning in kaart brengen. Op basis van deze risico’s kan vervolgens een beveiligingsplan worden opgesteld om inbrekers buiten de deur te houden. Hierbij kun je aangeven op zoek te zijn naar goedkope oplossingen.