Via welke betalingsmethode bespaart u het meest?

We ontkomen er niet aan dat het online shoppen langzaam de overhand gaat nemen in Nederland. Hoewel veel consumenten graag nog wel aankopen doet in de fysieke winkel, zo ontstaat er een steeds grotere groep die zich bezig gaat houden met winkelen op internet. Het voordeel daarvan is dat iemand niet naar een winkelcentrum hoeft om zijn product te gaan halen, maar alles vanaf de luie stoel kan doen. Dat is natuurlijk een aangenaam verschil, maar soms kom je ook voor dezelfde dilemma’s te staan, bijvoorbeeld op welke wijze je gaat betalen. In een fysieke winkel heb je de keuze uit contact geld, een pinpas of een creditcard. Online heb je ook meerdere opties, namelijk iDEAL, Paypal of een creditcard. Voor welke optie moet je in dat geval gaan?

iDEAL, Paypal of een creditcard?

Zoals aangegeven heb je bij het afrekenen vaak te maken met meerdere opties, namelijk IDEAL, Paypal of een creditcard. iDEAL wordt door iedere bank in Nederland ondersteund en deze optie is altijd goed om te kiezen. Het enige wat je hoeft te doen is geld overmaken naar een andere rekening, een handtekening te zetten en de transactie is voltooid. Betalen via Paypal wordt niet bij iedere webshop aangeboden, omdat dit een redelijk nieuw betalingssysteem is. Daarbij zet je geld over naar je eigen Paypal-account en vervolgens kan je betalen. Hoewel het steeds vaker wordt aangeboden, heeft nog niet iedere webwinkel deze optie opgenomen. Als laatste kan je natuurlijk met een creditcard betalen. In Amerika is deze optie heel normaal, maar in Nederland is dit ook vrijwel nieuw, omdat lang niet iedereen een creditcard tot zijn beschikking heeft. Kortom, er zijn dus meerdere manieren om aan een product te komen, alleen wat is de beste keuze?

Waar kies jij voor?

Nu je de verschillende mogelijkheden voor ogen hebt gekregen, wordt het tijd om een keuze te maken. Het voordeel van iDeal is dat je enkel geld hoeft over te maken en daarna klaar bent. Met Paypal beheer je een account waar je dus eens in de zoveel tijd geld op kunt zetten en dus niet iedere keer geld kwijt bent, maar daar min of meer geld voor opzij kan zetten. En tot slot heb je de keuze voor een creditcard. Het voordeel daarvan is er achteraf pas geld wordt afgeschreven. Mocht je op dat moment weinig te besteden hebt en toch een product wilt hebben, je het pas hoeft te betalen als je weer nieuw salaris hebt gekregen. Wat je ook kiest, wij hopen dat je tot de juiste optie komt.